A klímaszezon egyben a nyarat is jelenti, és itt a mérsékelt égövi éghajlaton lévő otthonunkban a nyár 3 hónap. Alapvetően csak nyáron foglalkozunk a hőséggel, hiszen akkor érezzük a perzselő levegőt a bőrünkön, ezért csak ekkor akarjuk igazán megoldani a hőség elleni védelmet, ezért is a nyár a telepítések szezonja.

Persze, volt, akinek már a tavalyi nyár is nagyon forró volt, ezért már akkor gondoskodott a kellemes hűs levegőről, így idén már csak be kell kapcsolnia a klímát, ha beköszönt a kánikula. Ezért egy klímatulajdonos számára a kellemes hőmérséklet mára már természetes a legforróbb napokon is.

Azonban ahhoz, hogy a berendezések kifogástalanul működjenek, szükséges a rendszeres karbantartás, és erre kiváló időszak a március-április. Partnereink jól tudják, hogy a rendszeres karbantartás a kiváló működés és a garancia feltétele is egyben.

Mindannyian tudjuk, hogy a készülék, működés közben nagy mennyiségű levegőt szív át a hőcserélő felületen, amelyeket szűrők védenek. Azonban az apróbb méretű szennyeződések ezeken is átjuthatnak és megtapadhatnak a nedves felületen. Ez eltömődést okozhat, ami a készülék többletfogyasztásához, rosszabb esetben a működés képtelenné válásához vezet, ezért is fontos tehát a szezon előtt a gépek háza tájékán is a tavaszi nagytakarítás.

A karbantartás a szezon előtt egy jó kapcsolat-felvételi lehetőség a meglévő ügyfelek felé, akik megelégedettségük esetén rendszeres megbízásaikkal folyamatos munkát biztosítanak a szerelőknek ebben az előszezoni időszakban is.

Azonban a rendszeres és szakszerű karbantartásnak, a berendezések hibátlan működésén túl a felhasználó egészségének megóvása miatt van nagy jelentősége. 



Tisztítókúra a gyakorlatban

A különféle mikroorganizmusoknak nagyon jó életterület a nyirkos közeg. A készülék belsejében lévő nedves felületek kedveznek a baktériumok, gombák és mikroorganizmusok megtelepedésének, szaporodásának. A leggyakrabban előforduló kórokozók egyike a legionella, amely ellen szakszerű tisztítással és fertőtlenítéssel védekezhetünk.

 

A karbantartás menete

  1. Portalanítás, a szűrőbetétek mosása, esetleg cseréje.
  2. A készülék tisztítása, mosása.
  3. Befejezésként vegyszeres kezelés, fertőtlenítés.
  4.  

A rendszer helyes működésének ellenőrzése

  1. A készülék gáztömörségének vizsgálata: a környezet védelméért.
  2. Működés közben a nyomás ellenőrzése: a gazdaságosság érdekében.
  3. Az elektromos kötések ellenőrzése: a biztonságos működésért.
  4. Konzolok és rögzítéseik, a rezgéscsillapító gumibakok vizsgálata: a zajvédelem, környezeti terhelés csökkentéséért.

Fontos, hogy a karbantartás során gondosan ügyeljünk a folyamat lépéseire. A munkafolyamat szabályainak betartása mellet biztosak lehetünk abban, hogy a készülék megfelelően fog működni az egész nyári szezonban.

A gondosan karbantartott készülék használata megóvja az emberek egészségét és környezetének védelmét is szolgálja. Partnereinkkel együtt kiemelten fontos számunkra is mindkét terület, ehhez kívánunk nap, mint nap hathatós segítséget nyújtani szolgáltatásainkkal, termékeinkkel. 

 

Eszköztár a tisztítókúrához

A karbantartás szakszerűsége mellett fontosak a jó minőségű speciális hatékony tisztító vegyszerek. A karbantartáshoz szükséges eszköz beszerzése, minden partnerünk számára egyszerű, mert egyetlen gombnyomással elérhető Webáruházunkban.