Hőszivattyú akció! Most visszatérítjük akár 2 évi* energiaköltségét vásárláskor!

*2020.11.30-ig megrendelt hőszivattyú esetén 5000 kWh aktuális GEO tarifa árszabásnak megfelelő összeget ír jóvá a "KLIMA" Kft. a hőszivattyú árából!

 

Hőszivattyús rendszerek fűtés és meleg víz (HMV) céljára

 

Az egyre drágább energiahordozók és a szigorodó környezetvédelmi előírások miatt a megújuló energiákat hasznosító hőszivattyús rendszerek egyre szélesebb körben terjednek.

 

A hőszivattyúk alapvető felépítése és jellemzői
 

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, amellyel lehet fűteni, hűteni, meleg vizet előállítani. A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva.

 

Levegő - víz hőszivattyú
 

A hőszivattyúk hőforrása a mindig rendelkezésre álló levegő miatt a legegyszerűbb megoldás. Egész évben képes közvetett módon kiaknázni a levegő energiáját, nem függ például a pillanatnyi napsugárzás erősségétől. Amennyiben a fűtést teljes egészében a hőszivattyú végzi, nincs szükség kéményre, a helyszínen nincs káros anyag kibocsájtás. A levegő - víz hőszivattyú, az egyszerű telepítés, a kedvező beruházási költsége és megtérülési ideje miatt a legkedveltebb és legtöbbet telepített rendszer. 

 

Az energia jóságfoka


A COP a hűtő és fűtő rendszerek energiahatékonysági mutatója. Klímaberendezések esetében a hőszivattyús (azaz fűtő funkcióval is rendelkező) berendezések kapcsán "fűtési jósági foknak" is hívjuk. Értéke a leadott fűtőteljesítmény (adott környezeti hőmérsékleten) és az ehhez felvett elektromos teljesítmény hányadosa. Innen a dimenziója (W/W). Minél magasabb ez az érték, annál jobb hatásfokú a berendezés, mert az adott fűtési feladat ellátásához kevesebb áramot használ fel, ezért energiatakarékos. A jól tervezett és megfelelően telepített hőszivattyús rendszerrel a fűtéshez és használati meleg vízkészítéshez szükséges energia akár 75 - 80 %-a is kinyerhető a környezetből.

 

Mire jó a B GEO?
 

A B GEO kedvező áramtarifa a hőszivattyú működtetéséhez, egytarifás, különmért, vezérelt tarifa. Naponta legalább 20 óra fűtési időt nyújt a hőszivattyú számára úgy, hogy egy megszakítás nem lehet hosszabb 2 óránál, és két megszakítás között minimálisan 2 óra felfűtési idő áll rendelkezésre. Ezzel a hőszivattyús rendszer megfelelő mennyiségű villamos energia betáplálást kap az üzemeléshez.

 

Mit jelent a H tarifa?

 

A H tarifát rendelet szabályozza, így az egységesen mindenhol, mindenkinek október 15-től április 15-ig, 0-24 órában, fűtési szezonban működik. Amennyiben április 16-án is szeretne még fűteni, megteheti, de azt már nem H tarifa áron.

 

A választás szabadsága
 

A vízközvetítő közeges hőszivattyúk közül igény szerint válogathatunk. Van csak fűtésre tervezett alapberendezés, fűtésre és hűtésre is alkalmas berendezés, beltéri, kültéri elhelyezésű, osztott kivitelű, teljesen kompakt tarolóval és szolár energia fogadására alkalmas kivitelben. A sokféle lehetőség miatt fontos, hogy a berendezés kiválasztása előtt pontosan mérjük fel, melyik berendezés lenne a legalkalmasabb az adott feladat, igény kielégítésére.

Az előzőek alapján elmondhatjuk, hogy a ma kapható hőszivattyúk minden igénynek megfelelnek, mint a kapcsolódó rendszerek, mint az energiatakarékosság és környezetvédelem területén, de kiválasztásuk nagy körültekintést igényel.

A hőszivattyú a csekély áramfelhasználásának és a kedvező árú áramtarifának köszönhetően ma a piacon  elérhető legalacsonyabb üzemeltetési költségű fűtési rendszer, ráadásul környezettudatos az alkalmazása. Ezáltal a hagyományos fosszilis tüzelőanyagokkal (gáz, szén, fa, pellet) szemben előnyösebb megoldás.