A Haiert Kínában alapították több mint 35 évvel ezelőtt. Ma a Haier a világon mindenütt jelen van: Ázsiában, Afrikában, Európában, Észak-Amerikában és a Közel-Keleten. A Haier 10 kutatás-fejlesztési központtal, 24 ipari parkkal, 66 marketing központtal és 108 gyártóüzemmel rendelkezik. A Haier HVAC globális piacvezető a kényelmi hűtési, lakosság, üzleti és alkalmazott légkondicionálási megoldások terén. Ide tartoznak az ellenőrző rendszerek, hűtők, levegő és vízkezelő rendszerek; MRV, ipari és lakossági légkondicionáló rendszerek.

2021. március 19-én a Haier Air Conditioning bejelentette, hogy a Texcell S.A. (*1) globális kutatószervezet megerősítette, hogy szigetelt tesztlétesítményükben a Haier UV-C GENERÁTOR az új koronavírust (SARS-CoV-2) 99,998% hatékonysággal inaktiválta. A tesztelés célja az UV-C GENERÁTOR új koronavírusra gyakorolt hatásának értékelése volt, és nem az UV-C GENERÁTOR-ral ellátott légkondicionáló teljesítményének értékelése.

2020 novemberében a Haier Air Conditioning hivatalos együttműködést kezdeményezett a Texcell S.A.-val annak érdekében, hogy teszteket folytassanak le a Haier típusú légkondicionálókban használt UV-C GENERÁTOROKKAL. A tesztre laboratóriumi körülmények között, egy 45 literes zárt tartályban került sor, ahol a Haier UV-C GENERÁTOR eredményesen, 99,998%-os hatékonysággal gátolta a SARS-CoV-2 vírust.

Az UV-C (ultraviola C), egy 200-280nm hullámhossz-tartományú UV-C-sugár, amelyet a mindennapokban széles körben alkalmaznak fertőtlenítésre. A sugár úgy működik, hogy roncsolja a DNS és RNS struktúráját, ezáltal a mikroorganizmus képtelenné válik a létfontosságú sejtfunkció ellátására. A Haier UV-C GENERÁTOR 270-280 nm közötti hullámhosszon bocsátja ki a sugarakat. A készülék az elpárologtatóra van telepítve, és a funkció bekapcsolásakor a levegőbemenet közelében jobbról balra generálja a sugarakat. Azonnal gátolja a levegőben terjedő kórokozókat, amikor a levegő áthalad az UV-C-sugaraknak kitett területen, így egészséges levegőt juttat a helyiségbe.

Napjainkban az új koronavírus (SARS-CoV-2) globális járványa számos kihívást jelent az emberek mindennapi életében. A Texcell által elvégzett vizsgálat megerősíti, hogy az UV-C GENERÁTOR várhatóan csökkenti a COVID-19 okozta fertőzés kockázatának való kitettséget.

2020 elején, a pandémia kezdetekor a Haier Air Conditioning gyorsan reagált a helyzetre, és globális partnerei  számára maszkokat és légkondicionáló berendezéseket szállított a mobil kórházakba a nagy kihívásokkal szembeni harc jegyében. A vállalat elkötelezett amellett, hogy olyan módon működjön, amely jobban szolgálja az egész társadalmat. A jövőben is folytatja a kutatást és innovációt, hogy a HVAC-ipar vezetője maradjon, miközben folyamatosan arra törekszik, hogy kiemelten kezelje a felhasználói igényeket.

 

Referenciaként:

・ Projekt áttekintés

A Haier UV-C GENERÁTOR SARS-CoV-2-re gyakorolt inaktiváló hatásának vizsgálata

・ Projekteredmények

A vizsgálati jelentés szerint a Haier légkondicionálóba telepített UV-C GENERATOR inaktiválási hatékonysága a 45L térfogatban 1 óra alatt elérte a 99,998%-ot.

 

Módszertan és adatok:

Szervezet: Texcell SA

Tárgy: Új koronavírus (SARS-CoV-2)

Eszköz: Haier UV-C GENERÁTOR eszköz

Térfogat: 45 literes zárt konténer (400mm×350mm×350mm)

 

Folyamat:

  • A Haier UV-C GENERÁTOR eszköz a 45 literes zárt tartály aljától 3 cm távolságra került rögzítésre.
  • A vírus tárgylemezt a tesztdobozba helyeztük, és az UVC GENERATOR sugárzási tartományán belülre helyeztük a teljes tesztidőtartamra (1 óra).
  • A teszt- és a kontrollcsoport valamennyi vírus tárgylemezét gondosan eluáltuk.
  • Valamennyi üvegen megszámláltuk a vírusmennyiséget az inhibiciós arány kiszámításához.

Eredményadatok:

Teszttárgy

Inhibiciós arány

Kapacitás

Óra

SARS-CoV-2

99,998%

45L

1 óra

 

 

Megjegyzések:

*1.A Texcell SA 1987 óta nyújt sejttermelési, vírusirtási, vírusbiztonsági tesztelési és immunprofil szolgáltatásokat nagy gyógyszerészeti és biotechnológiai vállalatoknak Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában.

 

Jogi nyilatkozat:

Az itt említett igénypontok hatékonysága változtatható vagy korlátozható adott vírus, baktérium stb. (ha van ilyen) evolúciójára vagy mutációjára. A Haier Air Conditioning fenntartja a végső értelmezés jogát.

 

A médiaközleménnyel kapcsolatos további információk:

Roger Ryan at 5 Media

Telefon:(+44) 7831 337088

Email: rogerr@fivemedia.co.uk

Weboldal: www.fivemedia.co.uk