Hideg időben egyre többen használnák fűtésre  klímaberendezéseiket. Ehhez állítottunk össze egy akciós kínálatot, amelyben csepptálca fűtött készülékek szerepelnek.

HITACHI készülékek forró gázos leolvasztással oldják meg a kültéri egység aljának a fűtését, amely nem jelent többlet elektromos fogyasztást. Elektromos fűtéssel rendelkező készülékek esetén javasoljuk az áramtalanító kapcsoló beszerelését telepítéskor, mert az akkor is működik bizonyos külső hőmérséklet alatt, amikor egyébként nem használjuk a készüléket!

Egy egyedülálló HITACHI fejlesztésű öntisztító funkcióra is felhívnánk a figyelmét. Ez a FROST WASH elnevezésű funkció. Ennek lényege, hogy a készülék vastag jégréteget képez a beltéri egység hőcserélőjének felületén. Ezután automatikusan leolvasztja azt. A távozó kondenzvízzel együtt távoznak a hőcserélőn lévő szennyező anyagok is. Végezetül leszárítja a hőcserélőt. Ez a funkció elérhető a DODAI (WEF)STANDARD (WPE) és SHIROKUMA (WXE) készülékeknél. Erről az alábbi linken talál ismertető videót:

 

Jól ismert jelenség a hőszivattyús split légkondicionáló berendezések kültéri egységének jegesedése téli körülmények között,  amikor a levegő abszolút páratartalma még magas, de a készülék hőcserélője már fagyponti hőmérséklet alá hűl fűtési üzemben. A hőcserélőn kicsapódó pára ráfagy a berendezésre, ezzel rontva annak hatékony hőcseréjét, összességében a hőszivattyús működést. A légkondicionáló berendezések ezért időről időre leolvasztási ciklust végeznek, melynek során a képződött jégtől a készüléket „megszabadítják”. A felolvadt kondenzátum a csepptálcán gyűlik össze, majd a cseppvízcsonkon keresztül távozik a készülékből. Elégtelen hőteljesítményű, vagy nem megfelelően koncentrált leolvasztás esetén a berendezés bizonyos elemein, (így például a csepptálcán) a jegesedés fokozódhat, végül akár bizonyos szerkezeti elemek károsodását is okozhatja. A probléma megelőzhető kiegészítő villamos fűtés gyári vagy utólagos beszerelésével, azonban ez a módszer többletköltsége és a beépítéshez szükséges időráfordításon felül jelentős villamos többletfogyasztást is eredményez.

A HITACHI innovatív csepptálcafűtése ezzel szemben nem igényel többlet villamos energiát egy normál leolvasztási ciklus energiaszükségletéhez képest. A csepptálca jégmentességét a speciális kialakítású tálca és a tálcába integrált hőcserélő  biztosítja,  mely  leolvasztás  során  a  tálcára  fagyott  kondenzátumot  is  felolvasztja,  így  az  akadálymentesen  távozhat  a  készülékből  a  forró  gázzal  végig  megfűtött  csepptálca‐csatornán  és  a cseppvízcsonkon keresztül.*

 

* Amennyiben indokolt, a cseppvízelvezető rendszer további szakaszának fagymentesítéséről gondoskodni kell.