A Daikin bejelentette, Flash Streamer technológiájukkal kapcsolatos kutatási eredményeit, amely bizonyította, hogy a koronavírus (SARS-CoV-2) több mint 99,9%-át lebontani és hatástalanítani! A kutatás a Daikin Industries Ltd megbízásából készült Prof. Shigeru Kyuwa vezetésével a Tokyo-i Egyetem Orvosbiológiai Tudományok Tanszékén, szoros együtműködésben a Professor Shigeru Morikawa által vezetett kutatócsoporttal az Okayama-i Tudományos Egyetem Mikrobiológiai Tanszékén.

 

*Kutatási eredmények

A kutatócsoport kísérlete során a vírust 3 órán keresztül tették ki a Daikin Flash Streamer technológia Streamer kisülésének. A tudományos kísérlet a következő eredményeket hozta:

  • 1 óra alatt hatástalaította a Flash Streamer kisülés a koronavírus (SAR-CoV-2) 93,65%-át

  • 3 óra alatt hatástalanította Flash Streamer kisülés a koronavírus (SAR-CoV-2) 99,97%-át 

A Daikin Flash Streamer technológiáról

2004-ben fejlesztette ki a Daikin a Streamer technológiát, amely képes oxidációval lebontani a levegőben lévő káros anyagokat. 

A Streamer kisülés egyfajta plazmaionizálás, amely egy olyan innovatív légtisztító technológia, ami folyamatosan nagysebességű elektronokat bocsát ki. Az erőteljes streamer kisülés lebontja a levegőben lévő vírusokat, baktériumokat, penészgombát, egyéb veszélyes kémiai anyagokat azáltal, hogy nagysebességű elektronokat bocsát ki és az oxidáció révén lebontja a levegőben lévő fehérjéket - így hatástalanítja a vírust is.

A standard plazmakis üléshez képest a Daikin Streamer kisülés szélesebb spektrumú, így az elektronok könnyebben ütköznek a levegő oxigén- és nitrogénmolekuláival. Ezáltal az aktivált molekulák egy szélesebb területen, három dimenzióban képződnek, amelynek eredménye az elektromos árammal létrehozott sebességnél ezerszer nagyobb oxidációs lebontási sebesség. A Streamer kisülés ezután ártalmatlan nitrogén-, oxigén- és vízmolekulává bomlik.

 

FONTOS MEGJEGYZÉS

Ezek a tesztek kizárólag a szabadalmaztatott Streamer technológiára vonatkoznak. A Streamer technológiával működő különböző berendezések hatékonysága eltérő lehet.