Garancia

A Ptk. 2013.évi V. törvény 6:157-6:174§, valamint a 151/2003. (IX.22) kormányrendelet és a mindenkor hatályos, a jótállási és szavatossági igényeket szabályzó rendelet alapján az általunk forgalomba hozott készülékekre kötelező jótállást vállalunk, mely jótállás a jogosultnak jogszabályból eredő jogait nem érinti, és nem korlátozza.

A JÓTÁLLÁS IDŐTARTAMA:

A jótállási határidő a termék vevőnek való átadásától kezdődik!
Alapjótállás: 1 év.
Kiterjesztett jótállás: Az Forgalmazó / Importőr az Alapjótálláson felül a következő termékekre az alapjótállásnál hosszabb időre szóló (Kiterjesztett jótállás) vállal az alábbi feltételekkel:

 • – NORD és C&H lakossági (RAC), multi berendezések esetén – az alapjótálláson felül – további 4 év, a jótállási időszak alatt minden évben, évi egyszeri számlával igazolt karbantartás elvégzése esetén (összesen 5 év)
 • – NORD és C&H páramentesítő és mobilklíma berendezések esetén – az alapjótálláson felül – további 4 év (össz. 5 év)
 • – NORD és C&H ipari (CAC), hőszivattyúk, hővisszanyerők, fan-coilok esetén – az alapjótálláson felül – további 1 + 2 év (1 év teljes körű, + 2 év a kompresszorra), évi egyszeri számlával igazolt karbantartás elvégzése esetén (összesen 2 teljes körű + 3 év a kompresszorra)
 • – HITACHI lakossági (RAC) és multi készülékek esetén – az alapjótálláson felül – további 9 év, évi kétszeri számlával igazolt karbantartás elvégzése esetén (összesen 10 év)
 • – HITACHI Utopia ipari, Set Free rendszerek esetén – az alapjótálláson felül – további 1 év, évi kétszeri számlával igazolt karbantartás elvégzése esetén (összesen 2 év)
 • – HITACHI Yutaki hőszivattyúk esetén – az alapjótálláson felül – további 2 év, évi kétszeri számlával igazolt karbantartás elvégzése esetén (összesen 3 év)

 

A kiterjesztett jótállás nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyeket az alábbi felhasználási területek egyikére telepítenek:

 • – szerver és egyéb számítógép szobák
 • – élelmiszerüzletek
 • – ipari létesítmények
 • – laboratórium
 • – szórakozóhelyek
 • – nagy-konyhák
 • – irodák

 

A kiterjesztett jótállás érvényesítésének feltétele:

Hitachi típusú készülék esetén a jótállási időszak alatt minden évben évi kétszeri, NORD, C&H típusú készülék esetén a jótállási időszak alatt évi egyszeri szakszerű, írásbeli dokumentumokkal (számla, munkalap) igazolt karbantartás elvégzése.

A Forgalmazó által megadott alap karbantartási feltételek helyett, vagy azok mellett a készülék üzembe helyezője a készülék használatától (hűtés/fűtés) a készülék közelében lévő levegő minőségétől, illetve egyéb körülményektől is függően – a Forgalmazó / Importőr által meghatározott karbantartási feltételeknél szigorúbb (évenként nagyobb gyakoriságú) karbantartási feltételeket is előírhat, ilyen esetben a jótállási igény érvényesítésének feltétele, – a Forgalmazó / Importőr által előírt feltételeken kívül – az Üzembe helyező által is előírt karbantartási kötelezettség teljesítése is. Az Üzembe helyező a fent megadott feltételeknek megfelelően garanciát vállal a berendezésre és kivitelezésre egyaránt. Ennek értelmében az esetleges garanciális javítás elvégzése az Üzembe helyező feladata, melyhez a szükséges alkatrészt a Forgalmazó / Importőr biztosítja. A készülék meghibásodása esetén a Tulajdonosnak/Üzemeltetőnek elsősorban a készülék Üzembe helyezőjét kell értesítenie. Amennyiben az Üzembe helyezőt valamilyen okból nem tudja értesíteni, akkor az észlelt hibát a Klíma Kft. hibabejelentő email címén jelentse be: szerviz@klima.hu

FIGYELEM!

Az üzembe helyező helyett elvégzett kiszállás és javítás térítés ellenében történik. Nem érvényesítheti jótállási jogát abban az esetben sem, ha az üzembe helyezési igazolás nincsen kitöltve. Kérjük, hogy annak kitöltését követelje meg az üzembe helyező szakembertől!